Ana Sayfa SİYASET 31 Mayıs 2024

Birleşik Rusya: Ön oylamaya katılım %72’yi aştı

Birleşik Rusya: Ön oylamaya katılım %72’yi aştı

2024,

Bölgelerde ön oylamanın son günü yapılıyor; prosedür Moskova saatiyle 20.00’de sona erecek.
Altı gün boyunca 2,1 milyon kişi seçimini yaptı.

Yasama meclisi seçimleri açısından en yüksek katılım yüzde 45 ile Tyva’da, yüzde 17 ile Altay Cumhuriyeti’nde ve yüzde 16,3 ile Karaçay-Çerkes Cumhuriyeti’nde gerçekleşti. Kesin rakamlara bakıldığında 320 bin kişinin oy kullandığı Moskova lider durumda.

Şehir Duması milletvekillerinin seçim düzeyi açısından en aktif olanlar, toplam seçmen sayısının %14,2’si ile Naryan-Mar sakinleri, %12,3’ü ile Anadyr ve %11,5’i Salekhard’dır. Oy veren seçmenlerin mutlak sayısı açısından Çelyabinsk 52 bin kişiyle önde. Tula’da 45 bin seçmen oy kullandı, Penza’da ise 40 bin seçmen.

Eylül ayında EDG-2024’te 42 bölgede 70 seçim kampanyası düzenlenecek. Buna, diğer hususların yanı sıra, Hakasya Cumhuriyeti’nde Devlet Duması milletvekilinin ara seçimi de dahildir. Üst düzey yetkililer için 23 seçim, yasama meclislerinin milletvekillerinin seçimi için 13 kampanya, idari merkez başkanlarının seçimi için 2 kampanya, Şehir Duması milletvekillerinin seçimi için 21 kampanya ve yerel yönetimler için toplu seçimler için 10 kampanya.

#YY2024
#seçim2024
#EPG
#bölgeler
#boşaltmak
Kamu resepsiyonu
Bir istek oluştur

kaynak:https://er.ru/activity/news/edinaya-rossiya-yavka-na-predvaritelnom-golosovanii-prevyshaet-72

 

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Benzer Haberler