Ana Sayfa SİYASET 26 Haziran 2024

Dışişleri Bakanı CSTO Bakanlar Konseyi toplantısına katıldı

Dışişleri Bakanı CSTO Bakanlar Konseyi toplantısına katıldı

2024

Öncesi
Sonraki

 

https://x.com/MID_Tajikistan/status/1805074644224925983

 

 

Tacikistan Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı Sirojiddin Muhriddin, 20-21 Haziran 2024 tarihlerinde Almatı’da Kolektif Güvenlik Anlaşması Örgütü üye devletlerinin Dışişleri Bakanları Konseyi’nin olağan toplantısına katıldı.

Bakanlar, sınırlı ve genişletilmiş formatlarda uluslararası ve bölgesel durumu ve bunun CSTO üye devletlerinin güvenliği üzerindeki etkisini tartıştılar.

Toplantının ardından Bakanlar, 11 yıllık müzakere sürecinin tamamlandığını belirterek, Tacik-Afgan sınırının güçlendirilmesine yönelik CSTO Hedefli Eyaletlerarası Program taslağının onaylanmasına karar verdi.

Dışişleri Bakanları Konseyi ayrıca, özellikle Belarus’un Nazi işgalcilerinden kurtarılmasının 80. yıldönümü ile ilgili olarak, uzayın barışçıl amaçlarla araştırılması ve kullanılması, uluslararası alanda işbirliğinin genişletilmesi konusunda bir dizi ortak açıklamayı kabul etti. bilgi güvenliğinin yanı sıra Orta Doğu ve Kuzey Afrika’daki durum hakkında.

Dışişleri Bakanları Konseyi’nin bir sonraki toplantısı Kasım 2024’te CSTO Toplu Güvenlik Konseyi oturumunun arifesinde Astana’da yapılacak.

 

 

https://x.com/MID_Tajikistan/status/1805074644224925983

 

Tacikistan Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı’nın sosyal ağlardaki resmi sayfaları:

Facebook’tayız : www.facebook.com/mfa.tj​

Twitter’dayız : www.twitter.com/MID_Tajikistan​

Telegram’dayız : t.me/mfa_tj​

Instagram’dayız : instagram.com/mfa_tjk​

Kazakistan

kaynak:https://mfa.tj/ru/main/view/15251/ministr-inostrannykh-del-prinyal-uchastie-v-zasedanii-smid-odkb

 

 

https://x.com/MID_Tajikistan/status/1805074644224925983

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Benzer Haberler