Ana Sayfa GÜNDEM 7 Haziran 2024

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, “Meslek Liseleri Arası Bilgi ve Beceri Yarışmaları Ödül Töreni’ne” katıldı

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, “Meslek Liseleri Arası Bilgi ve Beceri Yarışmaları Ödül Töreni’ne” katıldı
06.06.2024

“Dünyadaki gelişmeleri yakalamak ve gelişmelere ayak uydurmak bize yaklaşandır”

 

 

 

facebook sharing buttontwitter sharing buttonlinkedin sharing buttonwhatsapp sharing buttonprint sharing button

Fotoğraflar

 

 

 

 

 

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar burada yaptığı konuşmada, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından meslek liselerinin katılımıyla düzenlenen yarışmaların son derece anlamlı olduğunu söyledi.

Cumhurbaşkanı Tatar, ülkenin gelişmesi ve sanayi bölgeleri için ara eleman ve ustaların yetiştirilmesinin önemine dikkat çekerek, meslek liseleri sayesinde yeteneklerin ortaya çıkmasından duyduğu memnuniyeti ifade etti

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde kendi dinamizmi ve deneyimiyle başarılara imza atıldığını anlatan Cumhurbaşkanı Tatar, “Geleceğe umutla bakıyorum. Gençlerimiz, dünyadaki gelişmeleri yakalayıp, başarıya dönüştürmek için gerekli tüm imkanlara ve eğitime sahip olmalıdır. Bu nedenle meslek liselerinde teknolojik gelişmeleri uygulamak önemlidir. Gelişmeleri yakalamak ve gelişmelere ayak uydurmak bize yaklaşandır” dedi.

Cumhurbaşkanı Tatar, Dünyada yaşanan gelişmelerin Eğitim Bakanlığı, üniversiteler ve diğer kurumlar aracılığıyla gençlere sunulmasıyla ülkenin gelişmesine katkıda bulunulacağına dair inanç belirtti.

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin turizm ve yükseköğretim adası olduğuna işaret eden Cumhurbaşkanı Tatar, yapay zeka ve ar-ge çalışmalarıyla turizm, eğitim ve özellikle hafif sanayide gençlere iş imkanları doğacağını kaydetti.

 

 

 

 

Konulan hedeflere ulaşılması için öğretmenlere ve devlete sahip çıkılması gerektiğine işaret eden Cumhurbaşkanı Tatar, öğrencilerin yetişmesinde büyük görev düşen öğretmenlere teşekkür etti.

Cumhurbaşkanı Tatar, yarışmaya katılan ve derece elde eden öğrencileri tebrik ederek, ileride yapacakları çalışmalarda başarılar diledi.
Dosya Adı

kaynak:https://kktcb.org/tr/cumhurbaskani-ersin-tatar-meslek-liseleri-arasi-bilgi-ve-beceri-yarismalari-12415

 

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.