Ana Sayfa GÜNDEM 17 Mart 2024

TURKKON GENEL BAŞKANI MURAT ÇOBANOĞLU`NDAN ÇANAKKALE ZAFERİ MESAJI

TURKKON GENEL BAŞKANI MURAT ÇOBANOĞLU`NDAN ÇANAKKALE ZAFERİ MESAJI

Turan Devletleri Birleşik Konfederasyonu TURKKON Genel Başkanı Murat ÇOBANOĞLU, 18 Mart Şehitleri Anma ve Çanakkale Zaferi’nin 109. yıldönümü nedeniyle bir mesaj yayınladı.

TURKKON Genel Başkanı Murat ÇOBANOĞLU, mesajında şu ifadelere yer verdi;

Çanakkale Savaşı; bir daha geri dönmemek üzere cepheye giden şanlı ecdadımızın dünyada emsali olmayan bir zaferle kazandığı kahramanlık destanıdır. Bu büyük zaferin kazanıldığı 18 mart tarihinde vatanı uğruna canlarını feda eden aziz şehitlerimizi bir kez daha anıyoruz.

Vatan aşkının, bayrak sevgisinin, hür ve bağımsız yaşama kararlılığının göstergesi inancın, azmin ve kararlılığın simgesi bu zafer, Türk ulusunun özgüvenini tazelemiş, verilen mücadeleler ve zorluklar neticesinde sağlamlaşan milli birlik, beraberlik ve kardeşliğimiz sahip olduğumuz en değerli kazanımımız olmuştur.

Millet olarak yokluklar içinde bile “Çanakkale Geçilmez” dedirten sağlam bir bilincin ve ruhun mirasçıları olarak bu zaferi sadece geçmişimize ait bir başarı olarak değil, halen sürdürmekte olduğumuz şerefli ve kararlı yürüyüşümüzün en önemli kaynaklarından biri olarak görüyoruz.

Bizler bugün bu topraklar üzerinde hür ve bağımsız yaşıyorsak, bunu istiklal mücadelesinde vatanımızı canı pahasına koruyan atalarımıza, borçluyuz. O gün savaş meydanlarında verilen büyük mücadele bugün, bilimde, teknolojide, kültürde, sanatta, ekonomide, hayatın her alanında devam etmekte, ülkemiz her geçen gün daha da büyüyerek, güçlenerek yükselmekte; şehitlerimize, gazilerimize ve ecdadımıza karşı sorumluluğumuz layıkıyla yerine getirilmektedir.

İnanıyorum ki, her birimiz bize armağan edilen bu kutsal emanetin muhafazası ve sonraki nesillere aktarılması noktasında ortak değerler, amaçlar etrafında birleşerek, daha da iyi bir gelecek için azimle, inançla çalışmaya devam edeceğiz.

Bu duygularla, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin 109. Yıldönümünde, bu toprakları bize vatan olarak emanet eden başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, vatanımızın bütünlüğü, milletimizin huzur ve güvenliği için hayatlarını feda etmekten çekinmeyen aziz şehitlerimizi rahmet ve minnetle, gazilerimizi de saygı ve şükranla anıyorum.

ABDULLAH YİĞİT-ANKARA

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.