Ana Sayfa DÜNYA 4 Ekim 2024

Nikolay Zhuravlev: Birleşik Rusya, bölge sakinlerini finansal okuryazarlık konusunda eğitmek için 2.700’den fazla etkinlik düzenledi

Nikolay Zhuravlev: Birleşik Rusya, bölge sakinlerini finansal okuryazarlık konusunda eğitmek için 2.700’den fazla etkinlik düzenledi
2024,

Dersler ülke genelinde yapılıyor
Halk programının “Kalkınma Ekonomisi” yönünün koordinatörü Nikolai Zhuravlev , “Birleşik Rusya ile Finansal Okuryazarlık” projesi konulu bir toplantıda , partinin ilkokul ve ortaokul öğrencilerine yönelik özel dersler için metodolojik öneriler geliştirdiğini söyledi .

“Projenin bir sonraki aşaması lise öğrencilerine yaygınlaştırılması olacak. Finansal Okuryazarlığı Geliştirme Derneği ile birlikte kursa ve milletvekillerimizin katılımına yönelik materyaller hazırlıyoruz” dedi.

Nikolay Zhuravlev ayrıca projenin ayrı bir alanının dijital finansal varlıkların yönetimi konusunda eğitim olması gerektiğini kaydetti.

“Geçen yıl, ülkenin finans piyasasında dijitalleşme açısından ciddi bir dönüşüm yaşandı. Başarılı bir dijital ruble pilotu uygulanıyor. Hükümet düzeyinde, bu yenilikleri piyasa katılımcılarına açıklıyoruz, ancak tüm insanların anlaması için okul çocukları, öğrenciler ve mesleki eğitim öğrencileri düzeyine ulaşmamız gerekiyor: dijital ruble umut verici bir yön, içinde olmamız gereken bir gelecek. yaşa,” dedi.

Rusya Federasyonu Maliye Bakan Yardımcısı Pavel Kadochnikov, Birleşik Rusya tarafından yürütülen finansal okuryazarlık derslerinin şimdiden 80 binden fazla kişiye ulaştığını sözlerine ekledi.

“Parti temsilcilerini finansal okuryazarlık konularında bölgelerdeki çocuk ve gençlik hareketleriyle etkileşime katılmaya davet ediyoruz. Çocuk kamplarında, Bilgi toplumuyla çalışmaya ve ilgili forumlara birlikte katılmaya hazırız. Bu ortamda finans kültürünün geliştirilmesi için işveren dernekleriyle etkileşim kurulması da önemli” dedi.

Bank of Russia temsilcisi Elena Nenakhova, Birleşik Rusya’ya ortak çalışmalarından dolayı teşekkür etti.

“Bugün 60 milyondan fazla vatandaş şu ya da bu şekilde finansal okuryazarlık programlarının kapsamına giriyor ancak hala büyüme için yer var. Bir sonraki aşama, insanlarda eğitimin yanı sıra belirli bir düşünce tarzının ve rasyonel finansal davranışın temellerinin oluşması olacak” dedi.

Finansal Okuryazarlığı Geliştirme Derneği CEO’su Veniamin Kaganov , finansal okuryazarlığa yönelik çevrimiçi bir araştırma hazırlanmasından bahsetti. Birleşik Rusya milletvekillerinin özel bir web sitesi üzerinden lise öğrencilerine ve velilerine ödev olarak almalarını teklif etmesi planlanıyor.

“Görevin teması geniş – 12 blok. Görevi sadece ebeveynleri değil aynı zamanda kız kardeşleri, erkek kardeşleri, büyükanne ve büyükbabaları ve komşuları da dahil ederek ortak yaklaşımlar geliştirmektir. Çevrimiçi sınav sonuçlarına göre tüm katılımcılara hediye çeki verilecek” diye açıkladı.

Milli Eğitim Bakanlığı Temsilcisi Evgeny Kozyura, bakanlığın projenin uygulanması konusunda Birleşik Rusya ile birlikte çalışmaya devam edeceğini vurguladı.

Hoparlör
Zhuravlev Nikolay Andreyeviç
Zhuravlev Nikolay Andreyeviç
Rusya Federasyonu Federal Meclisi Federasyon Konseyi Başkan Yardımcısı
#Zhuravlev
#Milli Eğitim Bakanlığı
#finansalokuryazarlık
#bölgeler
#eğitim
#Maliye Bakanlığı
#CB
Kamu resepsiyonu
Bir istek oluştur

kaynak:https://er.ru/activity/news/nikolaj-zhuravlyov-edinaya-rossiya-provela-bolee-2700-meropriyatij-po-obucheniyu-zhitelej-regionov-finansovoj-gramotnosti

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Benzer Haberler