Ana Sayfa SİYASET 5 Mayıs 2024

Devlet başkanı Rusya Hokey Federasyonu Başkanı Vladislav Tretyak’ı kabul etti

Olaylar

Akorda

Devlet başkanı Rusya Hokey Federasyonu Başkanı Vladislav Tretyak’ı kabul etti

2024

Toplantıda BDT ülkelerinde hokeyin gelişimine ilişkin konular tartışıldı.

 

 

 

Başkan Kassym-Jomart Tokayev, son yıllarda Kazakistan’daki hokey coğrafyasının önemli ölçüde genişlediğini kaydetti. Başkentin Barys kulübü de dahil olmak üzere yerli takımların KHL şampiyonasına ve diğer turnuvalara katılımı ve milli takımın dünya şampiyonalarındaki başarılı performansı, bu sporun popülerleşmesi üzerinde olumlu bir etkiye sahip. Özellikle Kazakistan’da hokey okullarının ve gençlik takımlarının sayısı önemli ölçüde arttı ve çeşitli düzeylerde yarışmalar aktif olarak düzenleniyor.

 

 

 

Buna karşılık Vladislav Tretyak, bugünlerde Astana’da düzenlenen uluslararası “Qazaqstan Hockey Open 2024” turnuvasının misafirperverliği ve üst düzey organizasyonu için şükranlarını dile getirdi. Devletin takım sporlarına gösterdiği ilgi sayesinde Kazakistan hokeyi temsilcilerinin kaydettiği önemli ilerlemeyi memnuniyetle kaydetti.

 

 

 

geri gelmek geri gelmek

kaynak:https://www.akorda.kz/ru/glava-gosudarstva-prinyal-prezidenta-federacii-hokkeya-rossii-vladislava-tretyaka-243049

 

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.