Ana Sayfa KÜLTÜR SANAT 21 Ekim 2023

Cumhurbaşkanı Tatar, GAÜ’de yeni akademik yılın ilk dersini verdi

 

 

 

Cumhurbaşkanı Tatar, GAÜ’de yeni akademik yılın ilk dersini verdi

2023

facebook sharing buttontwitter sharing buttonlinkedin sharing buttonwhatsapp sharing buttonprint sharing button

Fotoğraflar

 

 

 

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ) 2023-2024 Akademik Yılı Açılış Töreni’ne katıldı ve ilk dersi verdi.

 

 

“Filistin’de yaşananlar bize güvenlik huzur ve barışın önemini bir kez daha gösterdi”
Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ) 2023-2024 Akademik Yılı Açılış Töreni’ne katıldı ve ilk dersi verdi.

 

 

Herkesin, tüm kesimlerin kendi dışında, başka halkların da hakkına ve hukukuna saygılı olması gerektiğini ifade eden Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Filistin’de yaşanan savaşa işaret ederek; “Filistin’de yaşananlar bize güvenlik huzur ve barışın önemini bir kez daha gösterdi” dedi ve duydukları üzüntüyü dile getirdi.

 

 

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar; “orada her gün yaşananlar, saldırılar, ölümler bizlere Kıbrıs’ta yaşananları bir kez daha derinden hatırlatmıştır. Barış huzur ve güvenin önemi bir kez daha gözler önüne serilmiş ve Anavatan Türkiye’nin etkin ve fiili garantisindeki ısrarımızda ne kadar haklı olduğumuz ortaya çıkmıştır” şeklinde konuştu.

 

 

İklim değişikliğine de değinen Cumhurbaşkanı Tatar, insanoğlunun doğayı kötü kullandığına ve dünyanın bu baskıyı kaldıramayacağına işaret ederek gailemizin sadece bugün değil, çocuklara, gelecek nesillere güzel bir çevre, doğa bırakmak olduğunu kaydetti. Geleceği korumak adına tüm dünya ülkelerine seslendiklerini belirten Cumhurbaşkanı Tatar, “Dünya herkesindir, gelecek nesillerindir. O yüzden tüm ülkeler büyük, küçük demeden geleceğe, doğaya, kaynaklara sahip çıkmalı pervasızca harcamamalı” diye konuştu.

 

 

Cumhurbaşkanı Tatar, GAÜ’ye yeni katılan öğrencilere eğitim yanında kültürel sosyal aktivitelerde de başarılar dileyerek, Kıbrıs Türk halkının mücadelesini, yaşamını iyi anlayıp, ülkelerinde de anlatacaklarına inanç belirtti.
Konuşmanın ardından GAÜ Kurucu Rektörü, DP Milletvekili Serhat Akpınar, Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’a plaket takdim etti.

kaynak:https://kktcb.org/tr/cumhurbaskani-tatar-gaude-yeni-akademik-yilin-ilk-dersini-verdi-11609

 

 

 

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.