Ana Sayfa GÜNDEM 6 Haziran 2023

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Sivil Savunma Teşkilatı Başkanlığı Gazimağusa Bölge Müdürlüğü’nde Sivil Savunma Halk Örgütü mükellefi olarak görev yapan ve yaş haddinden dolayı görev süresi bitenlere plaket takdiminin yapıldığı terhis törenine katıldı

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Sivil Savunma Teşkilatı Başkanlığı Gazimağusa Bölge Müdürlüğü’nde Sivil Savunma Halk Örgütü mükellefi olarak görev yapan ve yaş haddinden dolayı görev süresi bitenlere plaket takdiminin yapıldığı terhis törenine katıldı

 

 

 

.2023

“Her olasılığa hazır, her koşulda aktif, hızlı ve sistemli bir çalışma mekanizmasına sahip sivil savunmanın çok daha ileri noktalara taşınması önceliğimizdir”

 

 

 

facebook sharing buttontwitter sharing buttonlinkedin sharing buttonwhatsapp sharing buttonprint sharing button

Fotoğraflar

 

 

 

 

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Rauf Raif Denktaş Kültür ve Kongre Sarayı’nda düzenlenen ve Sivil Savunma Teşkilatı Başkanlığı Gazimağusa Bölge Müdürlüğü’nde Sivil Savunma Halk Örgütü mükellefi olarak görev yapan ve yaş haddinden dolayı görev süresi bitenlere plaket takdiminin yapıldığı terhis törenine katıldı.

Konuşmasına, böylesine anlamlı bir törende bulunmaktan dolayı duyduğu mutluluğu ifade ederek başlayan Cumhurbaşkanı Tatar, 6 Şubat’ta Türkiye’de meydana gelen depremden sonra hiçbir şeyin eskisi gibi olmadığını söyledi.

Cumhurbaşkanı Tatar, yaşanan acının unutulmayacağını belirterek 6 Şubat günü Cumhurbaşkanlığı’nda nasıl bir yol çizilmesi gerektiğiyle ilgili çalışmaların başlatıldığını vurguladı.

 

 

 

 

 

Sivil Savunma Teşkilatı Başkanlığı ekibinin de katılımıyla Türkiye Cumhuriyeti’ne, arama ve kurtarma çalışmalarına destek vermek amacıyla personel gönderildiğini belirten Cumhurbaşkanı Tatar KKTC’nin, Doğu Akdeniz’de bir Türk devleti olarak bütün kurum ve kuruluşlarıyla yaşanan her felakette, her türlü desteğe hazır olduğunu ifade ederek sözlerine şöyle devam etti;

“Sivil Savunma Teşkilatı Başkanlığı ekipleri, her an her yerde yaşanabilecek doğal afetlere karşı koordineli bir şekilde hareket etme kabiliyetine sahiptir. Görev süresi biten mükelleflerin, vatan savunmasında ihtiyaç olduğu takdirde yine hizmet vermekten çekinmeyeceklerine olan inancım tamdır.

 

 

 

 

 

 

Gönülden bağlandığınız Sivil Savunma Teşkilatı’na verdiğiniz hizmetlerden dolayı devletim adına hepinize teşekkür ederim. KKTC, kurum ve kuruluşlarıyla kapasitesini ve gücünü aşama aşama artırmakta; yeteneklerini, uluslararası alanlarda da yansıtabilmektedir.
Sivil savunma, çok önemli bir teşkilattır. Bu teşkilat her geçen gün daha da geliştirilmektedir. Bütün mükelleflerimizi tebrik eder, hayat boyu başarılar dilerim.”

 

 

 

Halkımızın bekası, ülkemizin savunması ve her türlü doğal afete karşı verilen mücadelenin ne denli önemli olduğunu ifade eden Cumhurbaşkanı Tatar; “Teknolojiyi ve dünyayı yakından takip eden, her olasılığa hazır, her koşulda aktif, hızlı ve sistemli bir çalışma mekanizmasına sahip, öncü ve örnek bir kurum olma özelliği taşıyan Sivil Savunma Teşkilatı’nın kurumsal yapılanmasının çok daha ileri noktalara taşınması, önceliğimiz olmalıdır” şeklinde konuştu.

Dosya Adı

kaynak:https://kktcb.org/tr/cumhurbaskani-ersin-tatar-sivil-savunma-teskilati-baskanligi-gazimagusa-bolge-mudurlugunde-11122