Ana Sayfa DÜNYA 30 Haziran 2024

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar onuruna Manchester’da resepsiyon düzenledi

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar onuruna Manchester’da resepsiyon düzenledi

.2024

 

https://x.com/KKTCCB/status/1807130669208023469

 

Shares
facebook sharing buttontwitter sharing buttonlinkedin sharing buttonwhatsapp sharing button

Fotoğraflar

 

 

https://x.com/KKTCCB/status/1807130669208023469

 

 

 

 

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Manchester’da yaşayan Kıbrıslı Türklerle resepsiyonda bir araya geldi.

Cumhurbaşkanı Tatar onuruna düzenlenen resepsiyona, Türk toplumu temsilcileri yanında Pakistan, Bangladeş ve diğer Müslüman toplumu temsilcileri de katıldı.

Resepsiyonda, Türkiye Cumhuriyeti Manchester Başkonsolosu Onur Sayın, KKTC Londra Temsilcisi Çimen Keskin, Pakistan Manchester Başkonsolosu Mr. Muhammad Tariq Wazir ile belediye başkanları ve diğer yetkililer de yer aldı.

 

 

https://x.com/KKTCCB/status/1807130669208023469

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar da, Manchester’de bulunmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi, organizasyona katılan herkese teşekkür etti.

Cumhurbaşkanı Tatar, iş insanı Ziya Emir’e teşekkür ederek, Kıbrıslı Türkler yanında Türk toplumu ve Pakistan Bangladeş ve diğer Müslüman toplumların temsilcileri ile bir araya gelmekten duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Kıbrıs konusunda katılımcıları bilgilendiren Cumhurbaşkanı Tatar, Türkiye ile her zaman tek vücut olarak hareket ettiklerini, bölgede barış, huzur ve güvenlik içinde bir gelecek için çalıştıklarını anlattı.

Savaşlardan duyduğu üzüntüyü dile getiren Cumhurbaşkanı Tatar, insanların hep birlikte işbirliği içinde çalışmasının önemini vurguladı.

 

 

https://x.com/KKTCCB/status/1807130669208023469

Müslüman toplumların bir olmasının da önemine işaret eden Cumhurbaşkanı Tatar, bir ve birlikte oldukları sürece başaramayacakları mücadele olmadığını kaydetti.

Tatar, KKTC devleti olarak Türkiye Cumhuriyeti’nin desteğiyle Doğu Akdeniz’de gelişmeye devam edeceklerini belirterek, turizm eğitim yapı ve diğer alanlardaki gelişmeleri anlattı.

Kıbrıs’ta iki devlet olduğunu belirten Tatar, Kıbrıs’ta iki üsse sahip garantör ülke İngiltere’nin Kıbrıs Türk halkının beklentilerine cevap vermesini beklediklerini ifade etti.

 

https://x.com/KKTCCB/status/1807130669208023469

 

Türkiye’nin desteğiyle iki devletli çözüm siyasetini kararlılıkla sürdürdüklerini belirten Tatar, Kıbrıs’ta iki devlet ve iki egemen halk olduğunu, bu gerçek dışında çözümün olamayacağını kaydetti.

Bir çok ülkeyi ziyaret ederek ve bir çok yetkili ile görüşerek yeni siyaseti anlattığını ifade eden Tatar, uluslararası camianın da kendilerine destek vermeye başladığını, KKTC’nin Türk Devletleri Teşkilatına gözlemci üye olduğunu belirtti.

Cumhurbaşkanı Tatar, Kıbrıs’ta iki devletin işbirliği içerisinde geleceği inşa edebileceğini ifade ederek, Rum yönetimine işbirliği çağrısını yineledi.

 

https://x.com/KKTCCB/status/1807130669208023469

KKTC’nin turizm eğitim inşaat sektörü ile diğer alanlarda yakaladığı gelişimi ifade eden Tatar, otelleri denizi kumu güneşi ile de önemli bir turizm merkezi olduğunu söyledi.

Su projesi sonrası elektrik projesinin de hayata geçmesiyle KKTC’nin daha da gelişeceğini belirten Tatar, Kıbrıs Türk halkının devletine sahip çıktığını ve geliştirdiğini kaydetti.

 

https://x.com/KKTCCB/status/1807130669208023469

Tatar, egemen bir halk ve bağımsız bir devlet çatısı altında Kıbrıs’ta adil, sürdürülebilir, güvenlik huzur içinde yaşayacakları bir anlaşma istediklerini belirterek, Kıbrıs’ta işbirliğine ihtiyaç olduğunu, iki devletin enerji başta olmak üzere her alanda işbirliği yapabileceğini belirtti.

Kıbrıs’ta bir birine saygı göstermek zorunda olduklarını ifade eden Tatar, devleti ve Kıbrıs Türk halkını geleceğe güvenli bir şekilde taşımanın önemli olduğunu söyledi.

 

https://x.com/KKTCCB/status/1807130669208023469

Gençlerin gelişimini ve girişimciliğini tebrik eden Tatar, Manchester’de yoğun ve yararlı görüşmeler yaptığını kaydetti.

Her yerde tek yürek olduklarını, her zaman kardeşlerinin başarılarına destek olmaya devam edeceğini ifade eden Tatar, yurt dışında yaşayan Kıbrıslı Türklerin gururları olduğunu, yılmadan taş üstüne taş koyarak yatırım yapan herkesi tebrik etti, başarılar diledi.

 

https://x.com/KKTCCB/status/1807130669208023469

Tatar, Avustralya ziyaretini de anlatarak, İngiltere, Türkiye ve dünyadaki tüm Kıbrıslı Türklerin beklentisi olan KKTC devletini geliştirmek ve geleceğe taşımak için tüm kesimlerle çalışmalara devam edeceklerini söyledi.

Müslüman toplumla da birlikte çalışmaya devam edeceklerini ifade eden Tatar, nereden nereye geldiklerini unutmadan gençler için devlet için gelecek için hep birlikte mücadele etmeye ve çalışmaya devam edeceklerini vurguladı.

 

https://x.com/KKTCCB/status/1807090678221967633

 

Türkiye Manchester Başkonsolosu Onur Sayın da, Cumhurbaşkanı Tatar’ın ziyaretinden onur duyduklarını ifade etti.

Onur Sayın, Cumhurbaşkanı Tatar’ın ziyaretinin, Kıbrıs Türk toplumuna verdiği önemi gösterdiğini belirterek, bu tür ziyaretlerin, aradaki ilişkileri geliştireceğine işaret etti ve organizasyonu düzenleyenleri tebrik etti.

 

https://x.com/KKTCCB/status/1807090678221967633

Resepsiyonu organize eden Kıbrıslı Türk iş insanı Ziya Emir, resepsiyona katılan herkese teşekkür ederek, Cumhurbaşkanı Tatar’a kendilerini onurlandırdığı ve her zaman halkının yanında olduğu için teşekkür etti.

İş insanı Mehmet Nezir Korkut da, organizasyona katılan ve destek veren herkese teşekkür etti, Manchester’de kendileriyle bir araya gelen Cumhurbaşkanı Tatar’ın ziyaretinden onur duyduklarını söyledi.

kaynak:https://kktcb.org/tr/cumhurbaskani-ersin-tatar-onuruna-manchesterda-resepsiyon-duzenledi-12479

 

 

https://x.com/KKTCCB/status/1807090678221967633

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Benzer Haberler