Ana Sayfa GÜNDEM 13 Mayıs 2023

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Güzelyurt Özgürlük İlkokulu öğrencileri ile bir araya geldi

 

 

 

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Güzelyurt Özgürlük İlkokulu öğrencileri ile bir araya geldi

.2023

“Başarılarınız bizi gururlandırıyor”

facebook sharing buttontwitter sharing buttonlinkedin sharing buttonwhatsapp sharing buttonprint sharing button

Fotoğraflar

 

 

 

 

 

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Güzelyurt Özgürlük İlkokulu’nun, KKTC genelinde birinci olan atletizm ve futbol takımları ile 5’inci sınıflardan oluşan toplam 75 öğrenci, Okul Müdürü Halil Mahmutoğlu ve öğretmenleri ile birlikte Cumhurbaşkanlığı bahçesinde bir araya geldi.

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar yaptığı konuşmada, Güzelyurt Özgürlük İlkokulu öğrencilerinin, spor alanındaki başarılarından dolayı duyduğu gururu dile getirerek bütün bu başarıların Güzelyurt Özgürlük İlkokulu’nda verilen eğitim ve öğretmenlerin çabası sonucu ortaya çıktığını kaydedip öğrenciler adına bütün öğretmenlere teşekkür etti.
Öğretmenlerin değerinin bilinmesi ve öğrettiklerinin çok dikkatli bir şekilde dinlenmesi gerektiğini vurgulayan Cumhurbaşkanı Tatar, okuduğu ilkokuldaki bütün öğretmenlerini hatırladığını söyleyerek öğretmenlerinin o yaşta kendisine alfabeyi, matematiği, sosyal bilimleri, insanlığı öğrettiğini ve KKTC sevgisini aşıladığını belirtti.
19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı haftasına girildiğine işaret ederek bu haftanın önemi hakkında konuşan Cumhurbaşkanı Tatar, bu yıl Türkiye Cumhuriyeti’nin 100’üncü, KKTC’nin ise 40’ıncı yılının kutlanacağını hatırlattı.

“Bütün gailemiz sizin onurlu bir şekilde KKTC’de yaşayabilmenizdir”

Cumhurbaşkanı Tatar, Kıbrıs Türk halkının atalarının bu topraklarda barış, huzur ve özgürlük içerisinde yaşanabilmesi adına büyük mücadeleler verdiğini söyleyerek şimdi de kendilerinin bütün gailesinin, bugünün gençlerinin ileride aileleri ve arkadaşlarıyla birlikte başı dik ve onurlu bir şekilde KKTC’de yaşayabilmesi adına olduğunu ifade etti.
Güzelyurt Özgürlük İlkokulu’nun adını taşıdığı “özgürlük” kavramının önemi hakkında da konuşan ve adanın Rum adası olmasını isteyenlere karşı verilen özgürlük mücadelesine değinen Cumhurbaşkanı Tatar, Cumhurbaşkanı olarak uluslararası temaslarında her zaman Kıbrıs Türk halkının bağımsızlığı ve özgürlüğüne vurgu yaptığını aktardı.
“KKTC sevgisiyle kendi öz adetlerimiz, kültürümüz, kimliğimiz ile bütün bunların özümsendiği bir yapı içerisinde KKTC’nin bağımsız ve özgür bir devlet olabilmesi bizim için çok değerlidir” ifadelerini kullanan Cumhurbaşkanı Tatar, Güzelyurt Özgürlük İlkokulu öğrencilerinin de halka büyük hizmetler vereceğinden hiç şüphesi olmadığını kaydetti.

Güzelyurt Özgürlük İlkokulu Müdürü Halil Mahmutoğlu da konuşmasında, okul öğrencilerinin atletizm ve futbol dalındaki şampiyonluğunun yanında, bayrak koşusunda rekor kırdığı bilgisini vererek öğrencilerin bu başarılarını Cumhurbaşkanı Tatar ile paylaşarak onları onore etmek için bu ziyareti gerçekleştirdiklerini kaydetti.

kaynak:https://kktcb.org/tr/cumhurbaskani-ersin-tatar-guzelyurt-ozgurluk-ilkokulu-ogrencileri-ile-bir-araya-11035

 

 

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.