Ana Sayfa KÜLTÜR SANAT 13 Mayıs 2023

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, engelli vatandaşlar için düzenlenen Temsili Askerlik Uygulaması ve Ant İçme Töreni’ne katıldı

 

 

 

 

 

 

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, engelli vatandaşlar için düzenlenen Temsili Askerlik Uygulaması ve Ant İçme Töreni’ne katıldı

.2023

“Aslolan düşüncedeki engelleri aşmak”

facebook sharing buttontwitter sharing buttonlinkedin sharing buttonwhatsapp sharing buttonprint sharing button

Fotoğraflar

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Gazimağusa Gülseren Kışlası’nda, engelli vatandaşlar için düzenlenen Temsili Askerlik Uygulaması ve Ant İçme Töreni’ne katıldı.
Cumhurbaşkanı Ersin Tatar yaptığı konuşmada, engelli vatandaşlar için düzenlenen ant içme töreninin çok anlam taşıdığını ve yemin törenine şahit olmanın kendisi için bir gurur kaynağı olduğunu vurguladı.

 

 

 

Kıbrıs Türk halkının bu topraklarda barış, güvenlik ve huzur içerisinde yaşayabilmesi için mücahitlik yapabilmenin mutluluğu içerisinde olduğunu kaydeden Cumhurbaşkanı Tatar, engelli vatandaşları diğerlerinden ayrı tutmanın söz konusu olmadığını vurguladı.
Cumhurbaşkanı Tatar, KKTC’nin Doğu Akdeniz’de bağımsız ve hür bir Türk devleti olarak varlığının devamı için engelli vatandaşların katkısının çok anlamlı olduğunu dile getirerek engellerin engel olmaması gerektiğini, düşüncelerdeki engelleri aşmanın daha önemli olduğunu ifade etti.

Kıbrıs’ta toplumlar arası çatışmalarda, Kıbrıs Rum tedhiş örgütü EOKA’ya karşı engelliler de dahil olmak üzere tek yürek olarak mücadele verildiğini vurgulayan Cumhurbaşkanı Tatar, Doğu Akdeniz’de bir Türk devleti olarak da KKTC’nin ilelebet yaşatılması için mücadelenin sürdürüleceğini belirtti.

Cumhurbaşkanı Tatar konuşmasının ardından, engelli vatandaşlara temsili terhis belgesi takdiminde bulundu.

kaynak:https://kktcb.org/tr/cumhurbaskani-ersin-tatar-engelli-vatandaslar-icin-duzenlenen-temsili-askerlik-uygulamasi-11037