Ana Sayfa KÜLTÜR SANAT 6 Haziran 2023

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, 38. ANKEM Akılcı Antibiyotik Kullanımı Kongresi’ne katıldı

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, 38. ANKEM Akılcı Antibiyotik Kullanımı Kongresi’ne katıldı

 

 

2023

“Bilimin ışığında sağlık sistemimizi güçlendirmeye devam edeceğiz”

 

 

 

facebook sharing buttontwitter sharing buttonlinkedin sharing buttonwhatsapp sharing buttonprint sharing button

Fotoğraflar

 

 

 

 

 

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Acapulco Hotel’de düzenlenen 38. ANKEM Akılcı Antibiyotik Kullanımı Kongresi’ne katıldı.

 

 

 

 

Konuşmasında, Akılcı Antibiyotik Kullanımı Kongresi’nin ülkemizde gerçekleştirilmesinden dolayı duyduğu memnuniyeti ifade eden Cumhurbaşkanı Tatar, sağlık alanında Türkiye Cumhuriyeti’ndeki gelişmeleri yakından takip ettiğini belirtti.

Cumhurbaşkanı Tatar, her fırsatta Türkiye Cumhuriyeti’ndeki ilgili makamlarla bir araya gelip değerlendirmelerde bulunduğunu kaydederek pandemi döneminde büyük bir dayanışma içerisinde olduklarını ifade etti.

 

 

 

KKTC’nin sağlık sisteminin nasıl sürdürülebilir olacağının ve zor günlerdeki çalışmaların nasıl planlanması gerektiği ile ilgili istişarede bulunduklarını söyleyen Cumhurbaşkanı Tatar, sağlık sistemimizi ayakta tutup geliştirmenin en büyük temennisi olduğunu ve bunun da başarıyla sonuçlandığını belirtti.
Cumhurbaşkanı Tatar, bilim yolunda ilerleyerek pandemi döneminin atlatıldığını ifade ederek kriz dönemlerinde soğukkanlı olup ilime ve bilime güvenip işin nasıl yönetilmesi gerektiğinin öğrenildiğini, birtakım tecrübelerle KKTC’de de bunun başarıldığını vurguladı.

 

 

 

 

Pandemi sonrasında bazı mikrop türlerinin yayılabileceğinden bahsedildiğini belirten Cumhurbaşkanı Tatar, bilim insanları olarak gelinen aşamada zahmetli çalışmalar yapıldığını kaydetti.
“Mesleğinizi en iyi şekilde yönetip fedakârlık yapıp insanlığa olan katkınızdan dolayı sizi kutluyorum” diyen Cumhurbaşkanı Tatar, antibiyotik kullanımının, doktor kontrolünde olması gerektiğini belirtti.

Dosya Adı

kaynak:https://kktcb.org/tr/cumhurbaskani-ersin-tatar-38-ankem-akilci-antibiyotik-kullanimi-kongresine-katildi-11123