Ana Sayfa DÜNYA, EĞİTİM, EKONOMİ, GÜNDEM, KÜLTÜR SANAT, MAGAZİN, SAĞLIK, SİYASET, SPOR, TEKNOLOJİ 19 Nisan 2022

Премиерът Петков: Моряците ни от „Царевна“ вече са в безопасност в България

 

Премиерът Петков: Моряците ни от „Царевна“ вече са в безопасност в България

„Моряците ни от „Царевна“ вече са в безопасност в България. Радвам се, че сега живи и здрави те са при семействата си. Това е добра новина за цяла България“, заяви министър-председателят Кирил Петков, който посрещна във Варна евакуираните моряци от кораба „Царевна“.

Премиерът изрази дълбока благодарност към всички институции, участвали в спасителната акция. „Единственото, за което се грижихме, бяха здравето и животът на българите на кораба. Постигнахме много добър резултат, сега се фокусираме върху помощта за кораба „Рожен“, намиращ се до Черноморск“, посочи Петков. По думите му ситуацията там е по-спокойна. Моряците на „Рожен“ разполага с храна за три месеца като целта им е целият екипаж да отплава с кораба и да напуснат конфликтната зона.

„В постоянен контакт сме с капитана на „Царевна“ от 13 март“, съобщи министърът на външните работи Теодора Генчовска, което заедно с премиера бе на летище Варна. Акцията, изцяло организирана от правителството на България, е проведена при изключителна добра координация между всички институции с отношение по въпроса, категорична бе Генчовска.

Видео

kaynak:https://www.gov.bg/bg/prestsentar/novini/premierat-petkov-moryatsite-ni-ot-%E2%80%9Etsarevna%E2%80%9C-veche-sa-v-bezopasnost-v-balgaria