Ana Sayfa DÜNYA 27 Mart 2024

“Birleşik Rusya” karada, denizde ve gökyüzünde “Zafer Diktesini” yürütecek

“Birleşik Rusya” karada, denizde ve gökyüzünde “Zafer Diktesini” yürütecek
26 Mart 2024,

Büyük Vatanseverlik Savaşı’nın tarihi hakkında bilgi edinmek için uluslararası büyük ölçekli bir test tam olarak bir ay içinde gerçekleşecek – 26 Nisan
Birleşik Rusya, Zafer Diktesini altıncı kez düzenliyor. Bu yılki görevler Leningrad’ın tamamen kurtarılmasının 80. yıldönümüne, Sovyet birliklerinin SSCB sınırlarına girişine (Kızıl Ordu’nun kurtuluş misyonunun önemli aşamalarından biri), cephe hattının yıldönümlerine adanacak. yazarlar ve diğer unutulmaz tarihler.

“Siteler Rusya’nın tüm bölgelerinde açılacak. “Zafer Diktesi” 50 yabancı ülkede gerçekleştirilecek. Beş dile çevrilecek: İngilizce, Fransızca, Arapça, Çince, İspanyolca. Geçen yıl dikte sitelerinin sayısı 21 bini aşarken, katılımcı sayısı da 1,9 milyon kişi oldu. ” Tarihsel Bellek ” parti projesinin koordinatörü ve Devlet Duma Bilgi Politikası Komitesi başkanı Alexander Khinshtein , site ve katılımcı sayısının bu yıl tekrar artmasını planlıyoruz” dedi .

Testler okullarda, müzelerde, tren istasyonlarında, uzun mesafe trenlerinde, havaalanlarında ve uçaklarda gerçekleştirilecek. Büyük Vatanseverlik Savaşı ve Kahramanları ile ilişkilendirilen tüm ikonik yerlerde mekanlar düzenlenmiştir.

Rus ve yabancı katılımcılara yönelik test soruları, Rus Tarihi ve Rus Askeri Tarih Topluluklarının önde gelen tarihçileri tarafından derlenmektedir. Uzmanlarla birlikte “Zafer Diktesi”ne katılmayı planlayanlar için hazırlık testleri geliştiriyorlar. Bunlar dictantpobeda.rf web sitesinde tamamlanabilir. Tarihsel entelektüel oyunlar “1418” ve “Zaferimiz” de hazırlanmanıza yardımcı olacaktır.

Etkinliğin ana platformu olan Moskova’daki Zafer Müzesi, sekiz federal bölgedeki yeni bölgelerde tematik sergiler ve açık bir “Zafer Diktesi” dersi düzenleyecek ve daha fazlasını öğrenmek isteyen herkese yardımcı olacak multimedya sergileri ve dijital geziler düzenleyecek. 1941-1945 olayları hakkında.

“Zafer Diktesi” Birleşik Rusya partisinin “Tarihsel Hafıza” projesinin himayesinde düzenleniyor. Eylemin ortakları geleneksel olarak Rus Tarih Kurumu, Rus Askeri Tarih Kurumu, “Zafer Gönüllüleri” hareketinin yanı sıra bakanlıklar, bakanlıklar, sivil toplum ve kamu kuruluşları ve devlet şirketleridir. Eyleme kolluk kuvvetleri aktif olarak katılıyor: Savunma Bakanlığı, Rusya Ulusal Muhafızları, İçişleri Bakanlığı, Acil Durumlar Bakanlığı.

Hoparlör
Khinshtein Alexander Evseevich
Khinshtein Alexander Evseevich
Rusya Federasyonu Federal Meclisi Devlet Duması Komitesi Başkanı bilgi politikası, bilgi teknolojisi ve iletişim, federal parti projesi “Tarihsel Bellek” koordinatörü
#Khinstein
#DictationVictory
#Büyük Vatanseverlik Savaşı
#vatansever eylem
#vatanseverlik
#hikaye
Kamu resepsiyonu
Bir istek oluştur

Kaynak:https://er.ru/activity/news/edinaya-rossiya-provedyot-diktant-pobedy-na-sushe-v-more-i-v-nebe

 

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.